Formule 1

Lewis Hamilton gaat door het stof: "Ik heb het bijgevoegde commentaar niet gezien, ik heb veel respect voor..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 juli 2020 11:14 • Print artikel

Op Instagram deelde Lewis Hamilton een video van iemand die tegen anti-vaccinatie is. De van internet bekende King Bach reageerde op een video van Bill Gates over vaccinaties. Volgens King loog de oprichter van Windows in het interview en deed dit met de woorden: ‘Ik herinner mij toen ik mijn eerste leugen vertelde’. Het delen van de video door de Formule 1-coureur zorgde voor een hoop reacties van mensen die het gedeelde bericht niet konden waarderen van de wereldkampioen. Het heeft ervoor gezorgd dat de Mercedes-coureur nu met een reactie komt.

Lewis_Hamilton_F1_Mercedes_winner_Hungary

“Ik heb wat commentaren opgemerkt op mijn eerdere post over het coronavirus vaccin en wil mijn gedachten daarover verduidelijken. Zoals ik begrepen heb, zijn ze verkeerd geïnterpreteerd”, aldus Hamilton op Instagram. “Als eerste heb ik het bijgevoegde commentaar niet gezien, dus dat is volledig mijn fout. Ik heb veel respect voor het vrijwilligerswerk dat Bill Gates doet.”

“Ik wil ook duidelijk maken dat ik niet tegen een vaccin ben en geen twijfel heb dat het belangrijk is in het gevecht tegen het coronavirus. Ik hoop dat haar ontwikkeling levens gaat redden. Hoewel na het bekijken van de video, voelde ik dat er vooral over de bijwerkingen nog onduidelijkheden zijn en hoe het gefinancierd gaat worden.”

Hamilton vervolgt daarna over zijn foutieve post. “Ik heb het in mijn posts misschien niet altijd bij het rechte eind”, vervolgde Hamilton. “Maar ik ben ook maar een mens en leer gaandeweg iedere dag.”

Eerder deze week had Hamilton het aan de stok met Bernie Ecclestone. De voormalig F1 supremo maakte in een statement duidelijk, dat hij de opmerkingen gemaakt door Lewis Hamilton aan zijn adres niet accepteerde. Zoals we Ecclestone kennen, neemt hij nooit of te nimmer een blad voor de mond. Duidelijkheid op elk gebied, maar vooral in het nemen van beslissingen, hoe controversieel dan ook, dat is waar Bernie altijd om bekend heeft gestaan. Onder zijn harde hand, soms zelfs dictatoriaal genoemd, wist de Formule 1 uit te groeien tot een mondiale sport en een wereldwijd multimedia platform.

Lewis betichtte Bernie van negerend en ongeschoold zijn. Dit is duidelijk in het verkeerde keelgat van Bernie geschoten volgens de Britse krant The Telegraph. Bernie sloeg hard terug met de woorden “I had a reason to leave school, due to the war!”

“Lewis, je zegt dat ik ongeschoold en onwetend ben. Ik heb hetzelfde opleidingsniveau als jij. Ik had tenminste een reden, ik zat tijdens de laatste Wereldoorlog op school, niet altijd onder de beste omstandigheden.”

Volgens Ecclestone heeft Hamilton dankzij het imperium van Bernie in de Formule 1 zijn mega-salaris kunnen opbouwen. “Je hebt geluk, want als ik goed was opgeleid, zou de Formule 1 misschien niet zo zijn dat jij er zoveel baat bij had gehad. Ik heb er ook van kunnen profiteren, maar ik verdiende al geld voordat ik in de Formule 1 zat”, aldus de gepikeerde Ecclestone.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS