Formule 1

Lewis Hamilton dist Max Verstappen: "Wanneer Max kampioen wordt, ligt aan hoe ik presteer"

Uitgegeven door Bart • 17 april 2021 16:52

Lewis Hamilton gaf de laatste jaren regelmatig aan zijn prestaties het woord te laten voeren, maar in Imola heeft de Mercedes-coureur het toch niet kunnen laten om een sneer uit te delen aan Max Verstappen. Tijdens de persconferentie kreeg de zevenvoudig wereldkampioen de vraag voorgelegd wie hij de lastigste tegenstander vindt. Hamilton noemde de naam van Verstappen niet, alleen die van Sebastian Vettel en teamgenoot Valtteri Bottas.

Lewis Hamilton


"Je wilt vechten met jongens als Seb en Valtteri. Met hen ga ik graag het gevecht aan en je wilt hen verslaan om zo veel mogelijk punten te verzamelen", aldus Hamilton om even later wel in te gaan op Verstappen. "Max heeft niet de achtergrond van Seb, maar hij heeft het wel in zich om in de toekomst wereldkampioen te worden. Wanneer dat is, ligt aan hoe ik presteer."

Hamilton gaf aan een positief gevoel over gehouden te hebben aan de openingsrace in Bahrein. "Het mag duidelijk zijn dat Red Bull sterk begonnen is en Max rijdt ook sterk, dus alles lijkt aanwezig voor een spannend seizoen. We weten nog niet wat we de komende races kunnen verwachten. Ieder circuit kan weer anders zijn, maar voor onze benadering verandert er niets. Er is niets kapot, dus we hoeven ook niets te repareren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS