Formule 1

Lewis Hamilton denkt niet dat Max Verstappen focus verliest: "Nee, ik denk niet dat hij..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 maart 2023 14:20

Max Verstappen werd afgelopen jaar met overmacht wereldkampioen en zette deze route voort tijdens de aftrap van het seizoen in Bahrein. De Red Bull-coureur pakte zowel pole position als de racewinst. Wanneer Lewis Hamilton wordt gevraagd of de zevenvoudig wereldkampioen zijn aandacht gaat verliezen, zegt hij dat hij daar geen antwoord op kan geven. Maar toch verwacht hij niet dat dat het geval gaat zijn bij de Limburger.

Lewis Hamilton, Max Verstappen

“Wat ik bedoel, ik kan niet echt commentaar over Max geven”, aldus Hamilton tegenover de media over de Nederlander. "Ik denk dat het als atleet natuurlijk altijd mogelijk is, als je het rond hebt, de druk verandert en het anders is. Je slaapt meer, je hoeft je niet meer zo te pushen in de training, omdat je andere zaken moet afhandelen. Maar ik denk dat hij veel, veel vertrouwen heeft.” Wanneer de Mercedes-coureur wordt gevraagd of dit betekent dat het niveau van Verstappen kan inzakken, gelooft hij niet dat dit het geval gaat zijn. Volgens de voormalig wereldkampioen blijft de Red Bull-coureur gefocust en zet hij daardoor druk op de anderen om het gat te dichten.

“Nee, ik denk niet dat hij het laat wegglippen”, vervolgt Hamilton. “Hij is een wereldkampioen, dus zou ik geen vraagtekens plaatsen bij zijn toewijding en zijn focus. Ik denk dat hij net zo gefocust zal zijn als altijd en het is onze taak om dat in te halen.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS