Formule 1

Lewis Hamilton blijft relaxed onder titelstrijd met Max Verstappen: "Achtste wereldtitel zou veel voor me betekenen"

Uitgegeven door Bart • 3 december 2021 09:35

Lewis Hamilton is de laatste weken in topvorm en weet dat hij bij twee overwinningen in Jeddah en Abu Dhabi sowieso wereldkampioen wordt. Aan de andere kant staat de Brit nog wel 8 punten achter op Max Verstappen. De Mercedes-coureur blijft naar eigen zeggen relaxed onder de druk van de titelstrijd.

Lewis Hamilton


"Dit kampioenschap is anders dan tijdens mijn andere titels", aldus Hamilton tijdens de persconferentie in Jeddah. "Aan de ene kant omdat twee teams ongelofelijk dicht bij elkaar zitten en aan de andere kant omdat ik voor de achtste keer wereldkampioen kan worden. Dat heeft nog niemand ooit voor elkaar gekregen."

"Ondanks dat ben ik relaxter dan ooit. Het is niet de eerste keer dat ik om de titel strijd. Ik kan me mijn eerste titelstrijd nog goed herinneren. En de tweede en derde ook. Toen had ik slapeloze nachten, maar nu heb ik veel meer zelfvertrouwen en weet ik wat er allemaal bij komt kijken. Ik kan mijn aanpak uit het verleden niet meer veranderen, maar ik kan me wel op de beste manier voorbereiden."

Hamilton krijgt de laatste weken veel lof toegezwaaid over de races in Brazilië en Qatar. In Brazilië reed hij het hele veld met twee vingers in de neus voorbij. "Ik denk niet dat ik beter ben gaan rijden, het niveau is altijd goed geweest. Misschien heb ik in Brazilië wel iets gevonden, maar voor mijn gevoel heb ik niet veel anders gedaan dan tijdens de laatste jaren. Het gaat al het hele seizoen goed. Je leert constant bij, over de auto, over de samenwerking met het team en hoe je het beste uit ieder teamlid kunt halen bijvoorbeeld."

Als Hamilton erin slaagt Verstappen te verslaan, verbetert hij het onverslaanbaar geachte record van Michael Schumacher. "Een achtste titel zou heel veel voor me betekenen, dat mag duidelijk zijn. Niemand heeft dat ooit bereikt. Dit is de zwaarste battle die deze sport in jaren heeft gezien en daarom is het ook zo uitdagend. Daarom wil ik extra graag winnen."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS