Formule 1

Lewis Hamilton 'alleen op de wereld' tijdens herstart Hongaarse GP

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 2 augustus 2021 06:06 • Print artikel

Lewis Hamilton beleefde een bizarre herstart tijdens de Grand Prix van Hongarije waar de Mercedes rijder als enige op een lege grid van start ging. Een ronde later kwam de Brit binnen voor harde banden en viel terug naar de laatste positie, een inhaalrace was aangezegd.

F1 2021 Lewis Hamilton


De herstart werd veroorzaakt door zijn teamgenoot Valtteri Bottas. De Fin raakte Lando Nottis die op zijn beurt tegen Max Verstappen botste. Ook Charles Leclerc strandde en had schade waardoor code rood werd afgegeven. Na de herstart en de fout van het Duitse team nam Esteban Ocon de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Hamilton finishte als tweede. "Het was een zware dag. We maken het altijd lastig voor onszelf", gaf Hamilton aan op het podium na de race. "Het is gek om te denken dat wij de enige waren op de grid bij de herstart, maar het kan gebeuren, we leren ervan. Ik heb alles gegeven en aan het einde zat er niets meer in me."

De beslissing van het team voor de herstart begrijpt de Brit nog steeds niet. "Ik vertelde het team hoe het circuit was tijdens de ronde naar de grid, maar zij zeiden dat er nog regen aankwam, dus ik dacht dat ze meer info hadden dan ik. Toen zag ik iedereen naar binnen duiken..."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS