Formule 1

Lewis Hamilton afgeschreven terwijl Max Verstappen wordt getipt om wereldkampioen te worden

Uitgegeven door Peter Vader • 2 oktober 2022 05:04 • Print artikel

Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore 2022 deed het toonaangevende Express Sport een lezersonderzoek over de kansen van Max Verstappen en Lewis Hamilton. Voor Verstappen was dit positief, maar voor hun landgenoot Lewis Hamilton pakte het allemaal wat minder goed uit. Hamilton heeft namelijk moeite om de vorm te herstellen waarmee hij zeven wereldtitels heeft gewonnen, aangezien hij momenteel op een ondermaatse zesde plaats staat in het rijdersklassement. Als gevolg hiervan is de Engelsman op ramkoers om een ongewenst carrièrerecord voor zichzelf te verbreken, namelijk voorkomen dat Hamilton zijn eerste seizoen in zijn Formule 1-carrière zonder één enkele overwinning zal afmaken. De zevenvoudig wereldkampioen heeft nog slechts zes races om deze cyclus te doorbreken, maar de F1-fans zijn er niet van overtuigd dat hij het realiseert. Volgens een peiling onder de Express-lezers gelooft 60,6% dat Hamilton's sombere rit achter het stuur zal doorgaan en zijn eerste F1-seizoen zonder overwinning een feit is.

Lewis Hamilton en Max Verstappen F1 Singapore

Voor de rivaal van de zevenvoudig wereldkampioen – Max Verstappen – stond het gesternte veel gunstiger. Het duo mag seizoen misschien wel de meest dramatische finish de geschiedenis van de F1 achter hun naam schrijven, toen Verstappen Hamilton in de allerlaatste ronde van het seizoen in Abu Dhabi versloeg om daarmee zijn allereerste wereldkampioenschap veilig te stellen. En terwijl de Engelsman moeite heeft gehad om zijn vorm in 2022 te herstellen, is de Red Bull-coureur alleen maar sterker geworden. Na een moeizame start domineerde Verstappen de grid dit seizoen en staat hij momenteel maar liefst 116 punten voor op de als tweede geklasseerde Charles Leclerc, na zes races op rij te hebben gewonnen. Als de Nederlander dit weekend een zevende plek zou behalen in Singapore, en andere resultaten zijn gunstig gezind, zou Verstappen voor de tweede keer tot wereldkampioen worden gekroond. Door de overwinning zou hij ook de carrièreoverwinningen van F1-grootheid Fernando Alonso evenaren, ondanks dat hij deze week slechts 25 jaar oud werd.

Om wereldkampioen te worden, moet Verstappen Charles Leclerc met 22 punten verslaan, Sergio Perez met 13 en George Russell met zes. Hoewel het ongetwijfeld een grote vraag is, hebben de lezers van Express Sport vertrouwen in de Red Bull-ster. Als resultaat gelooft 54,8% van de lezers dat de Nederlander de overwinning in Singapore veilig zal stellen en wereldkampioen zal worden met nog vijf races te gaan. Zondagmiddag aan het einde van de middag, weten we het!

Max_Verstappen_en_Lewis_Hamilton_startgridBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS