Formule 1

Lewis Hamilton: "We zijn nog niet in een winnende positie, maar ook niet ver verwijderd van..."

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juli 2022 18:38 • Print artikel

Mercedes heeft het gat met Formule 1-kampioenschapsleiders Red Bull en Ferrari verkleind en is misschien niet al te ver verwijderd van opnieuw winnen, aldus zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton na afloop van de Britse Grand Prix 2022. Hamilton eindigde zondag als derde op Silverstone, waarbij hij een record vestigde door voor de dertiende keer op het podium te staan bij zijn thuisrace. Voor de eerste keer dit jaar ging hij ook aan de leiding en zette hij de snelste ronde neer en verdiende daarmee een bonuspunt.

Lewis_Hamilton_P3_in_Engeland

Een stap dichterbij
Regerend kampioen Mercedes, die tijdens de meeste voorgaande races met een stuiterende auto worstelde na de afgelopen acht jaar te hebben gedomineerd, bracht een pakket upgrades met zich mee om de prestaties te verbeteren. “We zijn een stap dichterbij hen gekomen. Dus we moeten blijven pushen", zei Hamilton na afloop van een heftig verlopen race, die werd gewonnen door Ferrari's Spanjaard Carlos Sainz, met Red Bull's Mexicaan Sergio Perez als tweede. “Het feit dat we zo konden volgen en dobbelen, ronde na ronde, is een bewijs van de juiste richting die we nu zijn ingeslagen. Ik was gewoon dankbaar dat ik de strijd kon aangaan met de koplopers. Omdat ik al een tijdje niet meer in die strijd ben geweest.”

Het tempo evenaren
Het resultaat betekent echter dat Hamilton voor het eerst in zijn Formule 1-carričre, die begon met McLaren in 2007, nu elf achtereenvolgende races heeft gereden zonder overwinning. Max Verstappen van Red Bull won de laatste race van 2021 onder controversiële omstandigheden om zijn eerste wereldkampioenschap te behalen. "Ik denk dat het enorm bemoedigend is dat we in de strijd waren", zei Hamilton. “Gedurende een lange tijd kon ik het tempo van de Ferrari's evenaren, en in sommige baangedeelten was ik zelfs beter. En aan het einde hadden we ook nog de snelste ronde."

“Niet ver van verwijderd”
“Ik denk dat het racetempo zeker verbeterd is. Dat was ons sterkste onderdeel van onze auto, denk ik, dit jaar in het algemeen. Maar het heeft ons zeker geholpen om een beetje dichterbij te komen. Ik denk dat we nog niet in een winnende positie zitten. Maar we zijn er niet ver van verwijderd”, aldus een tevreden Lewis Hamilton na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië, in een bericht van GrandPrix247.

Lewis_Hamilton_vs_Leclerc_Mercedes_vs_Ferrari

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS