Formule 1

Lewis Hamilton: "We hebben de auto minder doorontwikkeld dan Red Bull"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 oktober 2021 18:02 • Print artikel

Lewis Hamilton gaat aan de leiding in het wereldkampioenschap, maar met het ingaan van de Turkse Grand Prix bedraagt de voorsprong op Max Verstappen slechts twee punten. Het is een nieuwe situatie voor de Britse F1-coureur die de laatste jaren nooit echt onder druk gezet is. De Mercedes-coureur legt de oorzaak van het minieme verschil uit.

Lewis Hamilton


"We hebben ons dit jaar niet zo goed ontwikkeld als we in het verleden hebben gedaan", aldus de wereldkampioen tegenover Sky Sports F1. "Ik wilde een bepaalde richting op, maar we kunnen ons niet alleen op de huidige auto focussen, omdat we ook al met de auto van volgend jaar bezig zijn. Aan de andere kant, als je de huidige auto nu nog niet kent, dan weet je niet waar je mee bezig bent."

Na de races op Monza en Sochi had Hamilton gehoopt op een grotere voorsprong op Verstappen. "Ik had de hoop dat we een betere tweede seizoenshelft zouden hebben, maar tot nu toe blijft Red Bull erg sterk. Ze zijn op veel verschillende circuits sterk. In Sochi lag Max na 20 ronden al op de zesde of de zevende plaats, terwijl hij achteraan gestart was. Dat toont aan hoe sterk hun auto is. Max kwam heel makkelijk naar voren."

"Red Bull heeft zich langer doorontwikkeld dan wij en ze hebben meer upgrades meegenomen. Ik denk dat ze bijna bij iedere race een upgrade bij hebben gehad. Ik weet niet hoeveel upgrades ze nog meenemen, maar wij hebben er sinds Silverstone geen meer gehad. We gaat natuurlijk altijd voor het maximale resultaat. Ik hou van die uitdaging en ik ga er vol voor."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS