Formule 1

Lewis Hamilton: "Red Bull is op dit moment gewoon te snel voor ons"

Uitgegeven door Bart • 11 juni 2021 13:55 • Print artikel

De laatste twee races in de Formule 1, Monaco en Bakoe, waren twee circuits die Red Bull beter lagen dan Mercedes. Valtteri Bottas was in Bakoe helemaal de weg kwijt. Lewis Hamilton had het in Azerbeidzjan beter voor elkaar dan in Monaco, maar moest na een late fout genoegen nemen met nul punten.

Lewis Hamilton


Na afloop gaf Hamilton tegen de verzamelde pers toe dat hij Red Bull niet had kunnen bijhouden. "Je ziet dat Red Bull op dit moment gewoon te snel is voor ons. Het was enorm lastig om hen bij te houden. We waren al blij dat we er goed bijzaten. Daarom was het erg klote dat we na al het harde werken geen punten hebben behaald. Maar ook die dingen kunnen gebeuren."

Hamilton ging na het uitvallen van Max Verstappen voor de winst, maar schoot na de herstart in de eerste bocht rechtdoor, nadat hij per ongeluk een knop had aangeraakt en de remmen had be´nvloed. Nu we zes races onderweg zijn, weet de Brit dat hij hard voor zijn achtste titel zal moeten vechten. "De Red Bull is gewoon ongelofelijk snel, dus ik denk dat beide coureurs het ons moeilijk kunnen maken. Dat hadden we aan het begin van het seizoen al verwacht, dus we zullen hard moeten blijven werken om dat verschil goed te maken."

Na de stratencircuits hoopt Hamilton op de normale circuits beter voor de dag te komen. "We hebben twee ongelofelijk moeilijke races achter de rug. Dat was een pijnlijke ervaring. Tijdens de race in Bakoe hebben we veel pech gehad, maar Max had ook pech. Die dingen kunnen wel eens gebeuren. We moeten het positieve van dit weekend meenemen en dat is dat we ons na vrijdag flink verbeterd hebben."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS