Formule 1

Lewis Hamilton: "Max denkt dat de regels niet voor hem gelden"

Uitgegeven door Bart • 6 december 2021 06:12

Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen elkaar zondag weer veelvuldig tegen. De ervaren Brit doet er alles aan om zijn achtste wereldtitel te pakken en heeft het gehad met de agressieve rijstijl van onze landgenoot. Volgens Hamilton gaat Verstappen veel te ver in het aanvallen of verdedigen van een positie.

Hamilton Verstappen


De Brit startte van pole, maar zag zijn Nederlandse rivaal profiteren van de rode vlag. Bij de herstart nam de Mercedes-coureur weer de leiding, maar Verstappen gaf geen meter toe. Voor de tweede herstart moest de Red Bull-coureur twee posities afgeven, maar pakte die na de start aan de binnenkant van de bocht weer terug. Uiteindelijk wist Hamilton Max op de baan in te halen, maar reed kort daarvoor wel tegen de achterkant van de Red Bull aan.

Voor de camera van Sky Sports F1 omschreef Hamilton het als een zeer lastige race. "Ik heb al tegen heel veel coureurs gereden in de 28 jaar dat ik nu race. Daar zaten veel verschillende karakters bij. Sommigen daarvan gingen regelmatig over de limiet. De regels gelden blijkbaar niet voor hen of ze houden zich niet aan de regels."

Hamilton werd vervolgens gevraagd of hij Verstappen in die categorie schaart. "Hij gaat zeker regelmatig over de grens en denkt dat de regels niet voor hem gelden. Ik heb al zo veel aanrijdingen met hem voorkomen. Ik vind dat niet altijd erg, omdat ik een ander moment wel weer terug vecht. En dat deed ik vandaag weer."

Hamilton twijfelde of Verstappen wel eens een aanrijding heeft proberen te voorkomen. "Ik heb op de baan het antwoord proberen te geven. De auto binnen de lijnen houden en op de schone manier winnen. We hadden pole, maar verloren de leiding weer. Daarna kwam ik er weer voorbij. Hij haalde me over de kerbstones in. Er waren veel gekke momenten vandaag."

In de slotfase reed Hamilton tegen de achterkant van Verstappen aan op het moment dat de Nederlander zijn positie wilde teruggeven. "Hij gaf me een braketest, waarschijnlijk om nog voor de DRS-detectielijn achter mij te zitten. Dan kon hij me in bocht 1 weer voorbij. Ik dacht dat ik daar mijn voorvleugel verloor. Het was echt een crazy race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS