Formule 1

Lewis Hamilton: "Je kunt met deze auto's niet rijden zoals je gewend bent"

Uitgegeven door Bart • 2 juli 2022 08:10 • Print artikel

Lewis Hamilton was positief gestemd na afloop van de tweede vrije training in Silverstone. De Mercedes-coureur klokte de tweede tijd en lijkt er een stuk beter bij te zitten dan eerder dit seizoen. Het stuiteren van de auto is mede door het egale asfalt een heel stuk minder. Hamilton geniet van het rijden in 'zijn' Silverstone, maar zegt dat het wel anders rijden is met de huidige auto's.

Lewis Hamilton


"Het was een goede dag, we hebben tien ronden in VT1 gereden en dat was meer dan veel andere teams", zegt Hamilton op de website van Mercedes. "We stuiteren nog steeds een beetje. Niet op het rechte stuk, maar in de bochten. Daar hebben we nog werk te doen. Het voelt als een kleine stap vooruit, maar we moeten hard blijven werken."

"Met deze auto kun je de circuits niet zo rijden als je gewend bent", vervolgt Hamilton. "De auto's zijn zo stijf en rijden heel anders. Toch blijft het leuk om door Maggots, Becketts en Stowe te rijden. Dat zijn mijn favoriete bochten."

Mercedes heeft dit weekend upgrades op de auto gezet, maar Hamilton weet nog niet wat hij daarvan moet vinden. "Het is moeilijk om in te schatten, omdat Montreal zo'n andere baan is. Daar heb je trage bochten en hier vooral bochten op medium en hoge snelheid. Het asfalt is ook egaler en dat is altijd goed. Deze baan is gewoon de beste die er is, het geeft nog steeds kippenvel om hier te rijden."

De zevenvoudig wereldkampioen weet nog niet wat hij van de race kan verwachten. "Onze long runs zagen er niet zo goed uit als de andere teams, maar we zitten er niet ver vanaf. Het publiek geeft me veel hoop, het voelt echt goed om zo veel fans te zien. Dat waardeer ik enorm."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS