Formule 1

Lewis Hamilton ziet Sergio Perez als zijn prooi: “Ik ga je pakken”

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 november 2023 06:32

LAS VEGAS – Met nog twee raceweekenden voor de boeg kan Lewis Hamilton de tweede plek in het rijderskampioenschap nog overnemen van Red Bull-coureur Sergio Perez. De teamgenoot van Max Verstappen heeft de tweede positie nu nog in handen, maar het verschil is niet groot. Hamilton heeft een zware taak voor de boeg, maar is ervan verzekerd dat hij de Mexicaan kan verschalken.

Lewis Hamilton Sergio Perez

Het verschil tussen de twee coureurs bedraagt nu 32 punten. Perez scoorde er dit jaar 258, Hamilton blijft steken op 226. Met nog twee weekenden te gaan is de kans klein dat Hamilton het verschil nog kan overbruggen.

Dit weekend staat de Grand Prix van Las Vegas op het programma. Tijdens de persconferentie op donderdag vertelt Hamilton: "Ik ga je pakken! Om eerlijk te zijn is zijn voorsprong momenteel veel te groot", begint de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik moet ruim dertig punten goed maken in twee races. Hij moet dan twee keer pech krijgen en dan moet ik tweede worden. Om eerlijk te zijn is er voor mij geen verschil tussen tweede en derde. Ik denk dat we een bijzonder jaar hebben gehad. Met deze auto hadden we nooit verwacht dat we tweede zouden worden in het constructeurskampioenschap."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS