Formule 1

Lewis Hamilton wil op de deur bonken van Red Bull: "Komende zes maanden van ontwikkeling moeten..."

Uitgegeven door Peter Vader • 26 september 2023 14:46

Sommigen beweren dat hij passé is, anderen bewonderen hem nog steeds om zijn inzet en vaardigheid. Lewis Hamilton worstelde zich afgelopen zondag met zijn Mercedes naar P5 tijdens de Grand Prix van Japan. Daarna waarschuwde hij dat zijn team de komende maanden voor hun grootste Formule 1-ontwikkelingsuitdaging ooit stond. De zevenvoudig F1-wereldkampioen, die sinds 2021 geen race heeft gewonnen en nu 38 is, zei dat hij hard vocht om het team als tweede overall te laten eindigen, maar dat er volgend seizoen grote verbeteringen moeten komen. Na een uitputtingsrace op Suzuka zei de uitgeputte Hamilton tegen Sky F1: “Het is zwaar in weekenden als deze, vooral als de auto zo weinig is. De auto voelde precies hetzelfde aan als vorig jaar, hij stuitert en glijdt.”

Mercedes Lewis Hamilton @ Suzuka helm

Nog ver verwijderd van...
Hamilton slaagde erin om voor Carlos Sainz van Ferrari te eindigen, maar werd verslagen door Charles Leclerc van het Italiaanse team en beide McLarens. Teamgenoot George Russell eindigde als zevende. Hij zei dat Mercedes rekening had gehouden met de mening van de coureurs: “Ik denk dat er volledig geluisterd is naar alle punten die George en ik geven. Ik heb geen idee waar de auto volgend jaar zal staan, maar we zijn nog heel ver weg van waar we moeten zijn. De komende zes maanden moeten de beste zes maanden van ontwikkeling zijn die we ooit hebben gehad om die kloof te dichten, om echt op de deur te bonken”, verklaarde de Brit.

"Dat is de richting"
Nu de door Mercedes aangedreven McLaren op P2 en P3 eindigde met Lando Norris en Oscar Piastri, zei Hamilton dat zijn team goed moest kijken: “Daar kunnen we niet de ogen voor sluiten. We moeten kijken naar wat ze hebben gedaan en die kant op gaan. Dat is de richting. Maar ik geloof echt dat mijn team het kan. We zijn altijd goed geweest in het uitoefenen van neerwaartse druk op de auto, maar met de manier waarop onze auto momenteel werkt, werkt het toevoegen van neerwaartse kracht niet; het zorgt er alleen maar voor dat hij meer stuitert.”

Tweede is niet eerste
“Hopelijk zijn we met de verandering in de filosofie terug op de plek waar het team verdient, want dit is een wereldkampioenschapsteam”, voegde Hamilton eraan toe, geciteerd door GrandPrix247. Ondanks alle moeilijkheden staat hij momenteel toch nog derde in het F1-coureursklassement van 2023 achter het Red Bull-duo. Mercedes staat tweede in het constructeursklassement met nog zes races te gaan. Tweede is helemaal niet slecht, net als Ferrari vorig jaar. Desondanks kostte die P2 Mattia Binotto zijn kop bij de Italianen. Want tweede is alleen niet de eerste plaats. En dat is toch streven. Volgend jaar beter?

Mercedes Lewis Hamilton @ Suzuka actieBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS