Formule 1

Lewis Hamilton wil Max Verstappen verslaan, maar niet door hem 'uit de wedstrijd te halen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2023 11:01

SINGAPORE - Lewis Hamilton heeft geen behoefte om Max Verstappen of Adrian Newey 'uit de wedstrijd te halen', maar wil dat Mercedes 'op niveau komt' en ze verslaat op basis van verdienste.

Max Verstappen bovenop Lewis Hamilton F1


Op Marina Bay in Singapore voor de vijftiende ronde van het kampioenschap hebben Verstappens rivalen waarschijnlijk hun beste kans om een einde te maken aan de zegereeks van de Nederlander.

Hoewel de Red Bull-coureur de favoriet is om de race te winnen en zijn reeks van opeenvolgende overwinningen te vergroten tot elf, is het circuit van Singapore niet alleen zwaar voor de auto's, maar ook voor de coureurs.

Het is een circuit waar coureurs betalen voor fouten, en soms voor fouten die ze niet zelf hebben gemaakt. Maar zo wil Hamilton Verstappens race niet zien eindigen. "Ik kijk niet graag naar dat soort dingen", vertelde Hamilton aan Motorsport. "Er werd me net een vraag gesteld: zou je liever Max elimineren of Adrian Newey? Zoiets. En ik had zoiets van: 'geen van beide', ik denk dat we gewoon op hun niveau moeten komen en beter ons best moeten doen."

"Ze hebben uitzonderlijk werk geleverd. Ik wil ons gewoon allemaal naar een hoger niveau brengen. Er zijn zeker kansen in de komende acht races. We proberen er gewoon voor te zorgen dat we er klaar voor zijn als er iets op ons pad komt. We blijven hopen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS