Formule 1

Lewis Hamilton voorziet goed weekend in Barcelona: "De auto voelde toen echt geweldig aan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 juni 2024 09:45

Lewis Hamilton kan positief terugkijken op de vrijdag in Barcelona. De zevenvoudig wereldkampioen noteerde in de tweede vrije training de snelste tijd. De Mercedes-coureur ziet ware snelheid en bedankt zijn team voor de stappen die ze op korte termijn hebben gemaakt.

Lewis Hamilton

Hamilton is niet opperbest begonnen aan het seizoen. De Brit scoorde in de eerste negen Grands Prix van het seizoen pas 55 punten en staat daarmee op de achtste positie in het kampioenschap. Toch laat hij de afgelopen raceweekenden sporadisch weer iets van zijn oude snelheid zien, maar consistent is het nog niet.

In de tweede vrije training reed Hamilton verrassend naar de snelste tijd. In gesprek met F1TV vertelt Hamilton over de enerverende dag over zijn optreden op het circuit waar hij al zes keer eerder won: "De eerste vrije training verliep niet geweldig. Maar we hebben veel geleerd over de auto en in de tweede vrije training ging het al een stuk beter. De auto voelde toen echt geweldig aan! De baan was heel warm en de banden hadden het lastig tijdens de longruns, maar ik heb niet het gevoel dat we er heel ver achter staan."

"Ik heb niet veel op de rondetijden gelet. We staan er beter voor met de auto, al moeten er nog wel een paar dingen worden verbeterd voor zaterdag. Iedereen in de fabriek heeft hard gewerkt. Dat gebeurt ieder jaar, maar we weten nu beter waar we heen willen met de auto. Daar ben ik ze dankbaar voor, want je ziet het in hoe comfortabel we zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS