Formule 1

Lewis Hamilton voorspelt Mercedes-zege in Singapore: “Geweldige start en druk uitoefenen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 september 2023 05:01

MARINA BAY - Lewis Hamilton moest tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Singapore opnieuw zijn meerdere erkennen in teamgenoot George Russell die de tweede positie op de grid veroverde onder lastige omstandigheden. De Britse zevenvoudig wereldkampioen moet op zijn beurt genoegen nemen met de vijfde startpositie. Als Hamilton niet kan winnen, dan gunt hij het zijn teamgenoot Russell de zege het meeste.

Lewis Hamilton Singapore

Hamilton bleef met een dubbel gevoel zitten na de kwalificatie op het Marina Bay Street Circuit. Waar Russell een prachtige tweede startpositie veroverde, was het Hamilton die genoegen moest nemen met de vijfde positie. Bij Sky Sports deed hij zijn verhaal: "Tijdens de kwalificatie hadden we duidelijk een echt heel goed pakket. De auto voelde vrijdag ongelooflijk aan en er was zoveel hoop dat we met wat aanpassingen de Ferrari's konden bijbenen. Eén van de auto’s kon dat en dat kon ik niet. We hebben van de ene op de andere dag grote veranderingen doorgevoerd en het ontglipte me. Ik was gewoon te langzaam", begint de coureur uit Stevenage.

“Zondag is een nieuwe dag”, gaat hij strijdlustig verder. "Ik hoop echt dat George morgen een geweldige start krijgt en wat druk uitoefent op die Ferrari's. Het zou geweldig voor hem zijn om te winnen. Ik zal tot het uiterste gaan om verder naar voren te komen en dan gaan we zien hoe de race zich ontwikkelt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS