Formule 1

Lewis Hamilton streeft de statistieken van Michael Schumacher niet na: "We moeten gewoon meer dan zij presteren!"

Lewis Hamilton lijkt op weg naar zijn vijfde wereldtitel en schrijft in de tweede helft van het seizoen overwinning na overwinning op zijn naam. Toch is het niet het doel van de Formule 1-coureur om de records van de legendarische Michael Schumacher na te streven.



"Eerlijk, het is nooit mijn doel geweest", vertelde Hamilton aan Reuters. "Ik begon met als doel Ayrton Senna te evenaren, of gelijk te komen met Ayrton, die mijn. Hij is de soort man die ik nastreefde te zijn, twee jaar geleden kwam ik op gelijke voet met hem. Sindsdien is het een stap op onbekend terrein geweest. Wat ik bedoel is dat de statistieken van Michael ongelofelijk zijn en nog ver weg. Maar ik ben hier nog steeds, dus ik blijf hard werken en probeer te doen wat ik kan en doe waarvan ik hou en geniet. We gaan zien waar het ons brengt." De wereldkampioen kan dit weekend in Cota een vervolg geven aan zijn wereldtitel. Op het Amerikaanse circuit won de coureur al vijf keer eerder.

Toch blijft de aanpak het weekend hetzelfde als gedurende het hele seizoen. "De aanpak die ik tot nu toe heb gevolgd werkt erg goed", vertelde de Brit. "We willen dit weekend natuurlijk winnen. Dus ijverig zijn en met elkaar door dezelfde stappen gaan om de auto door het weekend te loodsen. Ik heb een goed gevoel, ben op een natuurlijke wijze ontspannen en ik weet wat ik doe." De voorsprong van de wereldkampioen ten opzichte van Sebastian Vettel is in de afgelopen periode gegroeid, waardoor hij nu op de titel lijkt af te stevenen.

"Dit jaar is het meest intensief geweest", zei Hamilton. "De auto's zijn sneller, de gestelde eisen aan een coureur zijn fysiek en mentaal op een ander niveau. We vechten met een ander team, dat een lange tijd dit seizoen de bovenliggende partij was. Dus al met al moesten we als team hoger en verder springen om boven hen uit te komen, we moeten gewoon meer dan zij presteren!"