Formule 1

Lewis Hamilton straalt na behalen P3 in kwalificatie: “Tot nu toe uitdagend jaar geweest”

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 juni 2024 17:06

Lewis Hamilton revancheerde zich na een aantal teleurstellende raceweekenden met een sterke kwalificatie in Spanje. De zevenvoudig wereldkampioen mengde zich in de strijd om de pole position en knalde uiteindelijk naar een knappe derde tijd, veruit zijn beste Grand Prix-kwalificatie van het seizoen.

Lewis Hamilton

Mercedes lijkt zich nu definitief te kunnen mengen in de strijd voor de topposities. Tijdens de kwalificatie in Spanje konden zij het tempo van Red Bull, McLaren en Ferrari goed bijhouden. Hamilton versloeg beide Ferrari’s en moest slechts één McLaren en Red Bull voor zich dulden. De 104-voudig Grand Prix-winnaar was in staat om mee te doen in de strijd om pole position, maar moest uiteindelijk iets toegeven op Lando Norris en Max Verstappen. Desondanks was Hamilton erg tevreden met zijn behaalde resultaat.

Na afloop van de kwalificatie sprak Hamilton met F1TV-interviewer en voormalig Formule 1-coureur Marc Gene: "Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik in de top drie sta. Het is een uitdagend jaar geweest. Iedereen op de fabriek werkt ongelofelijk hard en nu beginnen we de vruchten daarvan te plukken. Ik had niet verwacht dat we mee konden strijden voor pole, maar het zag er goed uit. Over het algemeen ben ik vooral heel dankbaar voor dit resultaat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS