Formule 1

Lewis Hamilton scoort belangrijk eerste podium 2024: “Het was een strijd”

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juni 2024 16:29

Lewis Hamilton scoorde in de Grand Prix van Barcelona zijn eerste podiumplaats van het seizoen. De zevenvoudig wereldkampioen pieste dit jaar al vaak buiten de pot, maar dit weekend viel alles op zijn plek. Op het circuit waar Hamilton al zes keer eerder zegevierde, scoorde hij ditmaal een uiterst belangrijke derde eindklassering.

Lewis Hamilton

"Net als Lando had ik een hele slechte start en verloor ik terrein van Ferrari”, steekt Hamilton van wal in gesprek met David Coulthard, interviewer van dienst. “Het was een strijd om weer op het podium te komen. Met een betere start hadden we dichter bij de jongens voor ons gestaan. Softs was het plan vanaf het begin. Een harde band was nooit een optie", aldus de 104-voudig Grand Prix-winnaar.

In de beginfase van de race had Hamilton een kleine aanvaring met Carlos Sainz in de eerste bocht van het circuit. Hamilton zocht hier niet veel achter en wuift het weg: “Alle inhaalacties waren superclose en dat is hoe het zou moeten zijn. We botsten tegen de wielen, maar het was eerlijk. Ik liet hem de ruimte, het was op de limiet. "

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS