Formule 1

Lewis Hamilton 'reed me van de baan' - Carlos Sainz zet vraagtekens bij FIA-regels

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juni 2024 11:15

Carlos Sainz vraagt zich af of de beslissing van de FIA om Lewis Hamilton van Mercedes niet te bestraffen wel consequent is, want de Ferrari-coureur vindt dat Hamilton hem 'van de baan reed'.

Carlos Sainz Ferrari F1


In ronde negentien van de Grand Prix van Spanje waren Carlos Sainz Jr. en Lewis Hamilton verwikkeld in een spannende strijd om de zesde positie. Toen de Mercedes-coureur Sainz probeerde te passeren, kneep zijn W15 de Ferrari SF-24 af in Bocht 1. De FIA besloot geen officieel onderzoek in te stellen en Sainz vraagt zich af waarom.

Na de race werd Carlos Sainz gevraagd naar zijn indrukken over hoe Hamilton tegen hem had geracet en hij nam geen blad voor de mond. "Ik had het gevoel dat hij me van de baan reed en ik lag een halve autolengte voor", zei Sainz. "Normaal gesproken zegt de regel dit jaar dat als je aan de buitenkant voor ligt, ze je ruimte moeten geven. Dat is wat de stewards dit jaar hebben bepaald. Dus ik probeerde van die regel te profiteren."

Meteen nadat Hamilton was gepasseerd, vroeg Sainz per radio aan zijn race-engineer om de situatie te bekijken. Toen hij hoorde dat de FIA had besloten dat er geen verder onderzoek zou komen, zei Sainz: "Ik begrijp niet waarom er een reglement is en wij dat niet volgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS