Formule 1

Lewis Hamilton reageert op Toto Wolffs kritische Mercedes-uitspraak: "En dat is de schuld van..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2023 22:14

LAS VEGAS - Mercedes-baas Toto Wolff is zo ver gegaan om de prestaties van het Duitse team tijdens de Grand Prix van Brazilië te bestempelen als 'de slechtste in 13 jaar'. Wolffs coureur Lewis Hamilton begrijpt die uitspraak.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Terwijl Mercedes tijdens de Grand Prix van Brazilië van 2022 hun enige overwinning van het seizoen pakte, was het laatste bezoek aan Sao Paulo een horrorshow. Problemen met de bandenslijtage en een gebrek aan snelheid op rechte stukken zorgden ervoor dat Hamilton en George Russell in de race naar beneden zakten. Hamilton eindigde de Grand Prix op P8, terwijl Russell moest opgeven vanwege problemen met de motortemperatuur.

Wolff was na de race vernietigend in zijn kritiek op Mercedes en noemde het een dieptepunt in 13 jaar, helemaal sinds hun terugkeer op de F1-grid in 2010. Zowel hij als Hamilton zijn sinds 2013 bij het team en hoewel Hamilton zich niet elke race sindsdien kan herinneren, denkt hij niet dat zijn baas er ver naast zit.

Toen de media hem voorafgaand aan de Grand Prix van Las Vegas vroegen of hij het met Wolff eens was dat Brazilië de slechtste prestatie van Mercedes was, antwoordde Hamilton: "Ik kan ze me niet allemaal herinneren, maar het voelde zeker als één van de slechtste. "Er zit potentieel in de auto, we hebben twee geweldige races gereden. We hadden hem gewoon verkeerd afgesteld en dat is de schuld van ons allemaal."

"Maar we hebben ervan geleerd en van dit soort ervaringen leer je meer dan van het verlies. Het is pijnlijk voor iedereen, maar iedereen is ervan hersteld, we zijn de volgende week weer in de fabriek, iedereen is enorm gemotiveerd om dit seizoen sterk af te sluiten en ik twijfel er niet aan dat we dat kunnen."

Op de vraag of dat betekent dat het team nu weet wat er zo verschrikkelijk misging in Brazilië, antwoordde Hamilton: "Ja, we weten precies wat het was. Ik wist al precies wat het was."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS