Formule 1

Lewis Hamilton nog steeds positief over Ferrari ondanks progressie Mercedes: "Niets doet mij spijt krijgen van..."

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juni 2024 13:41

Ferrari bleek bij de GP van Spanje niet in staat om voor de overwinning te vechten. Bij de vorige Grand Prix in Canada ging het ook al niet van een leien dakje. In Montreal ging het na Monaco al niet lekker, met twee auto’s die moesten opgeven. Valt Ferrari weer terug in zijn oude gewoonte om net niet de top te kunnen pakken? Een belangrijke vraag voor Lewis Hamilton, die volgend jaar in het Ferrari-rood op de baan zal verschijnen.

Lewis_Hamilton_Mercedes

De groei van Mercedes
Daar komt nog bij dat na een lange periode van worstelen met zijn W15, Mercedes er nu toch ècht in lijkt geslaagd om vooruitgang te boeken. En met Mercedes ook dezelfde Lewis Hamilton, die voor het eerst dit jaar niet teamgenoot George Russell voor zich moest dulden. Progressie dus aan alle kanten. De GP van Spanje, onderdeel van het F1-wereldkampioenschap van 2024, bevestigt de groei van Mercedes, die na veel moeilijkheden eindelijk weer dicht bij de top staat. In Spanje deed het Brackley-team het ook beter dan een Ferrari die ondanks de updates er niet in slaagde het podium te pakken en de race achter Hamilton en Russell eindigde.

Twijfels over keuze?
Na afloop werd Lewis Hamilton dan ook de vraag gesteld: “Heb je nog twijfels over je keuze voor 2025?” Maar het antwoord van de Brit liet niets aan duidelijkheid te wensen over: “Nee! Beslist niet! Allereerst wil ik zeggen dat ik van Mercedes houd. Ik werk al bij hen sinds mijn dertiende en ik zal altijd een Mercedes-fan blijven. Mijn taak dit jaar is om hard te werken met de jongens hier en in de fabriek, om te groeien en de auto in de goede richting te ontwikkelen. Ook met het oog op volgend jaar zullen er zaken zijn waarin ik mij met trots zal bedenken dat ik een rol hierin heb gespeeld.”

Lewis_Hamilton_Ferrari_RX_680

"Niets doet mij spijt krijgen"
Hamilton valt zijn Mercedes-team dus niet af. Maar hij is verliefd en in deze fase zelfs verloofd met Ferrari. Daarom zegt hij over zijn nieuwe Maranello-relatie: “Ik denk dat ze een paar moeilijke races hebben gehad, maar we mogen de overwinning in Monaco niet vergeten. Ik kan je niet vertellen wat ze aan hun auto moeten verbeteren en waarom ze die posities in Spanje bezetten en ze niet vooraan eindigden. Ze hebben hier in Barcelona een update gebracht en ik denk dat ze zeker vooruitgang boeken. Volgend jaar ga ik samenwerken met een ander team waarvan ik denk dat het geweldig werk doet. Niets doet mij spijt krijgen van mijn beslissing!"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS