Formule 1

Lewis Hamilton genoot van ronde door Las Vegas: "Ik heb zoveel lol gehad"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2023 15:04

Waar Max Verstappen te niet spreken is over het stratencircuit door Las Vegas, heeft Lewis Hamilton een zeer vermakelijke vrije training gehad. De zevenvoudig wereldkampioen genoot van het rijden door de Amerikaanse gokstad, ook al hadden de coureurs enorm lang moeten wachten totdat ze mochten gaan rijden. Hamilton klokte in de tweede sessie de negende tijd.

Lewis Hamilton


"Het circuit is ongelofelijk snel en heel leuk om te rijden, ik heb zoveel lol gehad vandaag", zei Hamilton voor de camera van Sky Sports F1. "Ik was blij dat we eindelijk in Las Vegas mochten gaan rijden. We hadden geen goed begin van de eerste training, maar het team heeft dat goed opgelost. De auto is nu goed. Als iedereen op dezelfde banden rijdt, zitten we er niet ver vanaf. Iedereen heeft last van bandenslijtage en coureurs raken snel door hun banden heen, maar iedereen zit in hetzelfde schuitje."

Het was soms glibberen en glijden voor de coureurs. Deels omdat er nog niet veel rubber ligt en deels door de koude omstandigheden. "We rijden ook met heel weinig downforce, dus we glijden veel tussen de langzame en snelle bochten. Nu rijden we nog met weinig brandstof omdat je snelheid nodig hebt op het rechte stuk. De temperatuur speelt uiteraard ook een grote rol."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS