Formule 1

Lewis Hamilton gaat in op 'negativiteit' van fans na beweringen over vriendjespolitiek rond George Russell

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 juni 2024 05:02

Lewis Hamilton kreeg te horen dat teamgenoot bij Mercedes, George Russell, last heeft van scheldpartijen op sociale media vanwege zijn sterkere start in het seizoen 2024 en zei dat hij 'steun, geen negativiteit' nodig heeft van de fans.

George Russell Mercedes Grand Prix F1


Russell wint het dit seizoen van Hamilton in de interne teamstrijd bij Mercedes, met een voorsprong van 8-1 in de kwalificatie. Russell heeft 69 punten gescoord tegen 55 voor Hamilton en claimde de laatste keer in Canada het eerste Mercedes-podium van het seizoen.

Toen Hamilton in de aanloop naar de Grand Prix van Spanje met de media sprak, werd hem echter verteld dat de sterkere vorm van Russell - in wat Hamiltons laatste seizoen bij Mercedes is in aanloop naar zijn overstap naar Ferrari - ervoor zorgt dat sommige van zijn fans vals spel suggereren en Russell beledigen op sociale media.

Hamilton zei dat hij zich hier niet van bewust was, maar verdedigde Russell door op te roepen om een einde te maken aan de 'negativiteit'. Hamilton zelf liet doorschemeren dat er geen level playing field was met zijn opmerkingen in Monaco nadat Russell daar met de geŁpgradede voorvleugel had gereden.

"Ze weten dat als je kijkt naar de jaren, we altijd een sterk team zijn geweest. We hebben altijd heel hard samengewerkt", zei Hamilton. "Het is makkelijk om emotioneel te worden. Ik heb zelfs commentaar gegeven in de laatste race, bijvoorbeeld op mijn prestaties. We hebben steun nodig, geen negativiteit, en ik was me er niet van bewust dat George negativiteit ervoer. George heeft elk weekend alleen maar zijn best gedaan en levert prestaties voor het team, dus er valt niets op hem aan te merken."

"Er kunnen altijd dingen beter binnen het team en dat komt door gesprekken, door communicatie en dat is iets waar we consequent aan werken. Maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We werken allemaal hard samen. We willen op een hoog niveau eindigen en hebben het gevoel dat we dat te danken hebben aan onze langdurige relatie.Ē

Russell zei ook dat hij deze negativiteit op sociale media niet had gezien, maar zei dat het 'helaas de wereld is waarin we op dit moment leven' dat iedereen die in de publieke belangstelling staat dit zal ervaren. "Zoals Lewis zei, je wilt hun steun voelen, geen negativiteit aan anderen geven. Het is niet iets wat ik heb gezien of gehoord (van het bekijken van opmerkingen online). Het is nooit leuk om dit soort dingen te horen, maar dat is helaas de wereld waarin we op dit moment leven en waar elke persoon die in de publieke belangstelling staat mee te maken krijgt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS