Formule 1

Lewis Hamilton: "Ik wil Silverstone uit zijn dak zien gaan"�

De wedstrijd in Oostenrijk was er een om snel te vergeten voor Lewis Hamilton. Dat hij desondanks de tweede plaats scoorde, is positief te noemen voor de Brit. Komend weekend keert Hamilton, net als de rest van het Formule 1-circus, terug op Silverstone, waar hij vorig jaar zijn thuisrace won.


De Mercedes-coureur blikt nog even terug op zijn race afgelopen jaar. "Ik kan het gevoel dat ik afgelopen jaar had niet beschrijven; voor een zee van fans na vele jaren en een lastige start van het weekend de trofee omhoog houden. Het is iets dat me altijd bij zal blijven en niets minder dan hetzelfde resultaat zal me bijblijven."

"Ik prijs me gelukkig dat ik over de hele wereld fans heb, maar winnen voor je thuispubliek is toch iets anders," vervolgt Hamilton, die ook vooruitblikte op de race van komende zondag. "We hebben een fantastische auto dit jaar, beter nog dan vorig jaar, en de baan zou de auto moeten liggen. Ik ga er vol voor om er het meeste van te maken. De jongens in de fabriek verdienen een goed resultaat in de thuisrace en ik wil Silverstone uit zijn dak zien gaan na de finish!" / door Bjorn Smit