Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Le Mans Esport Series breidt uit: "We willen het best-in-class racespel zijn en de waarde van..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 februari 2021 09:03 • Print artikel

De ACO en Motorsport Games hebben bekend gemaakt dat de Le Mans Esport Series (LMES), waarin online het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans worden verreden, verder zullen worden uitgebreid in de joint venture. Hiervoor hebben alle betrokken partijen een tien jaar durende overeenkomst afgesloten.

Le Mans Esport Series

De overeenkomst is afgesloten na het succes van de Le Mans Esport Series en de virtuele 24 uur van Le Mans van afgelopen juni. Tijdens de 24 uur van Le Mans reden er 200 van de beste coureurs, waaronder Max Verstappen, in de endurance race mee, die zowel uit de 'real world als uit de virtuele racewereld kwamen. Daarnaast trok het 25 uur durende evenement enorm veel bezoekers en werd het zelfs uitgezonden door Eurosport, ESPN en Sky Sports.

“De afgelopen twee jaar heeft de ACO, in een joint venture met Motorsport Games, een grote E-Sport strategie omarmd”, reageert ACO-president Pierre Fillon. “Afgelopen juni markeerde de 24 uur van Le Mans een belangrijke mijlpaal in dit programma. Nu is het doel van het partnerschap om niet alleen een attractieve virtuele Le Mans Series te brengen, maar ook een spel dat gericht is op de 24 uur van Le Mans, die toegankelijk is voor iedere enthousiasteling. Het is essentieel voor de ACO om door te gaan om een belangrijke autosportklasse te zijn, vooral met de ophanden zijnde komst van de Hypercarklasse en over een aantal jaar met de introductie van waterstof, terwijl we tegelijkertijd een ambitieus E-Sport programma ontwikkelen.” '

De voorzitter van de Le Mans Esports Series, Gerard Neveu, zegt dat de uitbreiding een logische stap is en kijkt uit naar de samenwerking. “Motorsport Games heeft haar passie, expertise en toewijding aan de ACO en het FIA World Endurance Championship getoond”, zegt de voormalig directeur van het FIA WEC. “Deze uitbreiding van de joint venture was een logische stap in ons partnerschap. We kijken er naar uit om de vele jaren die komen, samen te werken om het ‘best-in-class’ racespel te zijn en esport de waarde en kwaliteit van het iconische Le Mans-merk reflecteert.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS