Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Lawson wint eerste F2 sprintrace in Bahrein, Richard Verschoor uit race getikt, Viscaal P11 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 27 maart 2021 11:40 • Print artikel

Liam Lawson heeft de eerste Formule 2 sprintrace gewonnen. Op het circuit van Bahrein pakte Lawson na de start meteen de leiding en die plek gaf hij niet meer uit handen. Een mooie binnenkomer voor de rookie in de Formule 2. Jehan Daruvala kwam als tweede over de finish en David Beckmann werd derde. Bent Viscaal greep jammer genoeg net naast de reversed grid pole van vanmiddag. Hij werd als elfde gekwalificeerd. Voor Richard Verschoor was de race helaas snel voorbij. Verschoor werd van achteren aangetikt door Dan Ticktum (FILMPJE) en dat betekende einde race voor hem. Bovendien verloor hij een goede startpositie voor de tweede race. Ticktum kreeg voor zijn onbesuisde actie vijf seconden straf.

Liam Lawson

Theo Pourchaire startte van pole, maar hij had een slechte start. Liam Lawson ging hem meteen voorbij. David Beckmann sloot aan op plek drie. Richard Verschoor mocht als zesde starten, maar hij verloor meteen een aantal plaatsen bij de start. Na de eerste ronde verloor Verschoor een paar plekjes. Hij probeerde zich terug te vechten, maar hij werd van achteren aangetikt door Dan Ticktum. Ticktum probeerde een aanval op Guanyu Zhou en reed zo tegen de achterkant van de Nederlander aan. Het betekende einde race voor Verschoor. Op dat moment viel ook Marcus Armstrong stil en de race werd even geneutraliseerd. Na een korte virtual safetycar ging de race weer verder. Lawson lag nog steeds aan de leiding met vlak achter hem aan Pourchaire en Beckmann. Pourchaire leek steeds dichter naar Lawson te kruipen, maar in een keer reed hij langzaam op de baan. Pourchaire moest zijn auto aan de kant zetten en dit zorgde opnieuw voor een virtual safety car.

Eenmaal weer onderweg ontstonden er mooie gevechten op de baan. Lawson werd flink onder druk gezet door Jehan Daruvala. Daruvala kroop steeds dichterbij, maar het lukte hem net niet om de nummer 1-positie over te nemen. De teamgenoten Oscar Piastri en Robert Shwartzmann zaten voor plek vier en vijf ook heel dichtbij elkaar. Piastri probeerde nog een aanval op Shwartzmann, maar hij kwam er net niet voorbij. Bij de laatste poging verremde Piastri zich behoorlijk. Bent Viscaal begon de race als zestiende en werd uiteindelijk elfde. Net een plekje te weinig om van pole te starten bij de race later vanmiddag.

Uitslag Formule 2 sprintrace 1 Bahrein:

1   Liam Lawson		Hitech Grand Prix   23 laps
2 Jehan Daruvala Carlin + 0.925
3 David Beckmann Charouz Racing + 14.382
4 Robert Shwartzman Prema Racing + 17.078
5 Oscar Piastri Prema Racing + 17.504
6 Christian Lundgaard ART Grand Prix + 18.552
7 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi Racing + 22.289
8 Dan Ticktum Carlin + 24.860
9 Lirim Zendeli MP Motorsport + 27.291
10 Juri Vips Hitech Grand Prix + 27.933
11 Bent Viscaal Trident + 28.694
12 Guilherme Samaia Charouz Racing + 31.908
13 Roy Nissany DAMS + 32.305
14 Matteo Nannini BWT HWA Racelab + 33.963
15 Marino Sato Trident + 46.885
16 Felipe Drugovich UNI-Virtuosi Racing + 63.250
17 Gianluca Petecof Campos Racing + 66.941
18 Alessio Deledda BWT HWA Racelab + 68.910
DNF Theo Pourchaire ART Grand Prix
DNF Richard Verschoor MP Motorsport
DNF Ralph Boschung Campos Racing
DNF Marcus Armstrong DAMS

Uitslag onder voorbehoud

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS