Formule 1

Lawrence Stroll geeft toe: "Als ouder is het angstaanjagend om naar de F1 te kijken"

Uitgegeven door Bart • 15 oktober 2021 09:00

Lance Stroll is bezig aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1 en weet de vooroordelen van een rijke vader steeds meer van zich af te schudden. In het begin van zijn carrière kreeg de nu 22-jarige Canadees regelmatig het verwijt dat hij alleen in de Formule 1 reed vanwege het geld van vader Lawrence Stroll, de huidige eigenaar van het Aston Martin-team.

Lawrence Stroll


In de podcast Beyond the Grid praat Stroll senior over de zoektocht naar een stoeltje in de Formule 1 voor zijn zoon. "Ik heb daar nooit echt over nagedacht. We begonnen met twee seizoenen bij Williams en dat was twee jaar van marteling. Zeker als je daarvoor alles gewonnen hebt. Je traint twee tot drie uur per dag en dan vecht je voor een 19e plaats."

"Vorig jaar had Lance voor het eerst echt een competitieve auto en dat was belangrijk voor zijn ontwikkeling. Iedere jonge coureur verdient dat, niet alleen Lance. Ze werken er allemaal zo hard voor, beginnend in de kart vanaf een jaar of 7. De meeste van de F1-coureurs kwam Lance in het karten al tegen."

Stroll is eigenaar van een raceteam in de Formule 1, maar tijdens een Grand Prix ook vader. "Als ouder is het angstaanjagend om te kijken. Zeker als je eigen kind een keer crasht. Ik kan me de crash van Grosjean in Bahrein nog heel goed herinneren. Die gedachten spoken dan wel door je hoofd. Kort na die crash tikte Kvyat Lance ondersteboven. Ik moest nog herstellen van die eerste crash en toen kwam deze met mijn eigen zoon er overheen. Als ouder is het heel moeilijk en dat zal nooit makkelijk worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS