Formule 1

Lawrence Stroll denkt dat zijn zoon hetzelfde niveau heeft als Sebastian Vettel

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2021 16:33 • Print artikel

Aston Martin-teameigenaar Lawrence Stroll is van mening dat zijn zoon Lance dit seizoen op hetzelfde niveau presteert als diens teamgenoot Sebastian Vettel. Het is het eerste seizoen dat het duo samen bij Aston Martin rijdt.

Lance Stroll Sebastian Vettel Aston Martin Racing F1


Tot nu toe heeft de Duitser de meeste punten behaald, 12 meer dan de Canadees, maar Stroll eindigde in zes van de tien races als eerste. Stroll senior is onder de indruk van de prestaties van zijn zoon en gelooft dat hij nu al net zo goed is als Vettel en alleen maar beter zal worden.

"Ik denk dat Lance het geweldig doet. Hij is pas 22", zei de teameigenaar tegen de Franse tak van Motorsport.com. "Of het nu gaat om zijn prestaties in de kwalificatie of zijn podiumplaatsen, ze zijn waarschijnlijk ongeveer van hetzelfde niveau.

"Gaandeweg doet hij ervaring op en zal zoals iedereen van zijn leeftijd, sterker worden. Dus ik maak me absoluut geen zorgen."

Na een matig seizoen 2020, waarin Vettel bij Ferrari eenvoudig werd verslagen door Charles Leclerc, vroegen velen zich af of de Duitser over zijn hoogtepunt heen was. Bij Aston Martin bleven die vragen aanvankelijk bestaan omdat hij met de auto worstelde, maar hij vond al snel zijn draai en hij eindigde op P2 tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Stroll schrijft de vroege problemen van zijn coureur toe aan het feit dat hij niet veel kilometers heeft kunnen maken tijdens de tests in het voorseizoen door problemen met de auto, en vindt dat hij zijn hoge salaris verdient.

"Hoe ik zijn seizoen tot nu toe beoordeel? Ik denk dat het traag begon en dat hij nu op snelheid is. Ik denk dat de trage start ook te maken heeft met de problemen die we hadden tijdens het testen, waar we maar drie dagen hadden, en hij had maar anderhalve dag. We hadden allerlei storingen in de auto. Dus er was een gebrek aan tijd op het circuit. Hij wordt binnen het team zeker het best betaald, maar ik denk dat hij zijn werk heel goed doet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS