Formule 1

Laurent Mekies van Ferrari: “Het is nog steeds niet genoeg voor een team als het onze, maar…"

Uitgegeven door Peter Vader • 11 september 2021 10:00 • Print artikel

De vrijdag in Monza betekende voor Ferrari een goede dag op het thuiscircuit in de Italiaanse regio Lombardia. Ferrari Racing director Laurent Mekies wist de huidige stand van zaken treffend te formuleren door te zeggen: “Het is nog steeds niet genoeg voor een team als het onze, maar ook vandaag hebben we kunnen verifiëren dat het werk dat we doen de goede kant opgaat. Kijk eens naar waar we vorig jaar stonden als het gaat om absolute prestaties en snelheid.“ Ook Carlos Sainz en Charles Leclerc waren tevreden over de resultaten op vrijdag.

Ferrari F1 onderweg op vrijdag op Monza

Nr55 Carlos Sainz
“Ik denk dat we vandaag goede vooruitgang hebben geboekt in vergelijking met vorig seizoen door beide auto's naar Q3 te brengen. Voor de fans hadden we natuurlijk graag verder vooraan op de grid gestaan, maar ik zou zeggen dat we al het potentieel uit SF21 hebben gehaald. Q1 was best moeilijk vanwege het verkeer en vanaf dat moment realiseerden we ons dat de top vijf posities vandaag een brug te ver voor ons waren. Desalniettemin slaagden we erin om onze prestatie sessie-na-sessie te verbeteren en in Q3 kon ik een goede ronde neerzetten, wat me de zevende plaats opleverde. Over het algemeen was het een solide sessie, die ons een goede startpositie gaf voor zaterdag, waardoor we in de aanval kunnen gaan in zowel de sprintkwalificatie als in de race van zondag.”

Nr16 Charles Leclerc
“Mijn kwalificatie van vandaag was bijzonder ingewikkeld. We hadden een probleem met het elektronische beheer van de motorrem. De situatie was bijzonder kritiek in het eerste quarter, terwijl het in het derde quarter maar licht verbeterde. Zaterdag zouden we in orde moeten zijn. Alles bij elkaar genomen is de achtste plaats uiteindelijk best een goed resultaat. We zullen proberen een aantal posities te veroveren in de sprintkwalificatie van zaterdag en zo een betere startpositie voor de race van zondag veilig te stellen.”

Laurent Mekies, Racing Director
“Een zeer intense kwalificatiesessie, zoals altijd in Monza, werd nog spannender door een probleem met het elektronische beheer van de motorrem, dat zich op de auto van Charles voordeed tijdens zijn eerste run in Q1. We hebben geprobeerd de oorzaken te achterhalen en geleidelijk verbeterde de situatie, maar het was zeker geen gemakkelijke middag voor Charles! Dat gezegd hebbende, weerspiegelt het resultaat van vandaag - met de twee coureurs op de vierde rij van de startgrid van de Sprint Qualifying op zaterdagmiddag - wat de voorspellingen aan de vooravond van de dag hadden kunnen zijn. Laten we niet vergeten waar we vorig jaar op dit circuit stonden in termen van absolute prestaties en, zelfs met de beperkte ontwikkelingsmogelijkheden die er dit seizoen zijn geweest, hebben we veel vooruitgang gezien. Het is nog steeds niet genoeg voor een team als het onze, maar ook hier hebben we kunnen verifiëren dat het werk dat we doen de goede kant opgaat. De weekendformule biedt een dubbele kans om een goede startpositie voor de race te vinden en dat zullen we zaterdagmiddag proberen te doen.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS