Formule 1

Lando Norris ziet overwinning door zijn vingers glippen: "Het was mijn beslissing om buiten te blijven"

Uitgegeven door Bart • 27 september 2021 05:13 • Print artikel

Lando Norris leek in Sochi lange tijd op weg om zijn pole position te verzilveren in een overwinning. Op het moment dat de regen begon te vallen in de laatste paar ronden, besloot de 21-jarige McLaren-coureur zelf om buiten te blijven. Het ging echter harder regenen en op slicks had Norris totaal geen grip meer. Hij moest alsnog naar de pits en zakte terug naar de zevende plaats.

Lando Norris


Op de website van McLaren reageert Norris op het desastreuze slot van de race. "Natuurlijk was dit niet het resultaat waar we op hoopten. Ik had een goede start en reed een goede eerste stint. Toen het begon te regenen, besloten we om buiten te blijven en dat kostte ons de overwinning."

"De beslissing leek op dat moment de juiste voor de omstandigheden op dat moment. Het was mijn call, samen met de informatie van het team. Samen zullen we dit gaan analyseren wat we beter hadden kunnen doen. Natuurlijk is het erg jammer, want we waren het hele weekend sterk en ik voelde me echt comfortabel in de auto. Het team heeft het geweldig gedaan en ik wil hen dan ook graag bedanken. We nemen de positieve punten van dit weekend mee en willen terugslaan in Turkije."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS