Formule 1

Lando Norris rijdt in 'zwaarste race ooit' met ontstoken keelamandelen naar P8

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 mei 2022 10:50

‘Een zware race’, zo omschreef Lando Norris de Grote Prijs van Spanje. De jonge Brit voelde zich sinds de kwalificatie niet goed, de oorzaak bleken ontstoken keelamandelen. Ondanks de vervelende aandoening weerhield dit de McLaren-coureur er niet van ook zich van P11 naar voren te knokken tot een mooie achtste positie.

Lando Norris

De kwalificatie verliep moeizaam voor Norris. Zijn snelste rondje in Q2 werd hem afgenomen nadat hij enkele centimeters teveel van het circuit gebruikte. Hierdoor kwam hij niet door Q2 heen en moest hij de race aanvangen vanaf de elfde stek. Door het wegvallen van Charles Leclerc won hij weliswaar één positie, maar de Brit maakte ook zelf een paar knappe inhaalacties.

Toch was het een race om snel te vergeten voor de McLaren-coureur: “Vandaag was zwaar. Ik voelde me erg onwel voor de race omdat ik last had van ontstoken keelamandelen, en dat, in combinatie met de hoge temperaturen, maakte dit een van de zwaarste races die ik ooit heb gereden. Ik ben dit weekend een beetje op mijn hoede geweest omdat de meeste van mijn energie besteed is aan het bestrijden van deze ziekte. Ik heb veel technische sessies moeten missen, wat mijn weekend in gevaar heeft gebracht, en ik was absoluut niet zo voorbereid op de Grand Prix als ik had kunnen zijn. Met dat in gedachten ben ik erg blij dat ik uit de race ben gekomen met behoorlijke punten voor het team.”

“Het team heeft heel hard gewerkt om de auto te laten presteren, dus ik ben blij dat we iets van het weekend hebben kunnen meenemen. We zullen de komende dagen naar de gegevens kijken, kijken of er nog extra prestaties zijn die we uit de auto kunnen halen en ervoor zorgen dat we klaar zijn om voor Monaco te gaan."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS