Formule 1

Lando Norris prijst vriend George Russell: "Indrukwekkend, bij een topteam is altijd meer druk"

Uitgegeven door Bart • 19 juli 2022 18:02

Lando Norris is onder de indruk van hoe zijn vriend George Russell presteert bij topteam Mercedes. Volgens de McLaren-coureur moest zijn landgenoot na zijn overstap van Williams serieuzer worden. Russell rijdt zeer constant en reed in bijna alle races in de top 5. Alleen in Silverstone werd zijn race voortijdig beëindigd bij de zware crash kort na de start.

George Russell


Russell behaalde tot nu toe 128 punten, 19 meer dan teamgenoot Lewis Hamilton. Norris zegt in een interview met Motorsport.com dat Russell zijn aanpak heeft moeten veranderen nu hij voor een topteam rijdt. "George was altijd al indrukwekkend, maar nu presteert hij beter dan Lewis. En dat bij een topteam, waar altijd meer druk is. Op het mentale vlak doet hij het erg goed. George rijdt super consistent en zit er altijd bij. Alleen Silverstone viel tegen voor hem."

Volgens Norris veranderen mensen als ze in de spotlights komen te staan. "De druk en de zenuwen van het rijden in de Formule 1 hebben altijd invloed op iemand. Dat is niet goed of slecht. Maar je voelt je vrijer in je hoofd als je goed presteert bij een team dat niet lekker draait. Dat is goed voor je gevoel. Als je naar een topteam gaat, wil je nooit degene zijn die de fouten maakt. Je wilt voldoen aan de verwachtingen en daarom is er geen ruimte voor grappen meer. Dan moet het serieuzer. Je verandert niet bewust, maar de omgeving, de mensen om je heen en de camera's hebben er wel invloed op."

Norris maakte hetzelfde mee na zijn eerste jaar in de Formule 1 in 2019. "In mijn tweede jaar in 2020 ben ik ook serieuzer geworden. Ik vond dat ik in mijn eerste jaar te veel als bad guy en grappenmaker werd neergezet. Het was mijn eigen keuze om iets serieuzer te worden. Voor mijn gevoel was dat in de F3 en F2 al zo, maar ineens staan alle camera's op je en dan wil je goed overkomen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS