Formule 1

Lando Norris over incident met Valtteri Bottas: 'Waarom dat soort domme dingen riskeren?'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2021 17:02 • Print artikel

BOEDAPEST - Lando Norris kwalificeerde de acties van Valtteri Bottas bij de start van de Grand Prix van Hongarije als ‘dom’ nadat de Fin zowel Norris als zichzelf had uitgeschakeld.

Lando Norris McLaren F1


Kort voor het doven van de lichten begon het te regenen op de Hungaroring, waardoor de coureurs een lastige start moesten zien te maken op intermediate banden. Bottas was niet opgewassen tegen zijn taak. De Fin remde verkeerd in bocht één en knalde tegen de achterkant van Norris’ McLaren.

Door het contact knalde Norris tegen de Red Bull van Max Verstappen, terwijl Bottas vervolgens Sergio Pérez in de andere Red Bull uitschakelde en daarmee zichzelf en de Mexicaan uitschakelde.

Na de rode vlag kreeg McLaren de kans om te proberen Norris' auto te repareren, maar de schade was te groot en dus werd besloten dat de Brit de herstart niet zou maken. Dat betekende het einde van zijn aaneengesloten puntenreeks die begon tijdens de eerste ronde van het seizoen.

In Oostenrijk kreeg Norris eerder een omstreden tijdstraf van vijf seconden nadat Pérez door zijn toedoen door het grind was gegaan. Hij vond dat Bottas een veel zwaardere straf verdiende. De stewards waren het met hem eens en gaven Bottas een gridstraf van vijf plaatsen voor de komende Grand Prix van België.

Sprekend met Sky F1 voordat die straf voor Bottas werd bevestigd, zei Norris: “Ik heb niet veel te zeggen. Ik ben gewoon geïrriteerd. Ronde één, ik weet niet waarom dat moet gebeuren, waarom risico nemen en dan dat soort domme dingen doen? Ik kon er niets aan doen. Ik weet niet wat ik moet zeggen.”

"Als ik een straf krijg op een ander circuit voor iets dat niet eens een fout was, dan zou dit een veel grotere straf moeten krijgen dan die ik kreeg. We zullen zien - ik hoop dat ze een beetje gezond verstand hebben en doen wat ze moeten doen, maar het ligt uiteindelijk niet aan mij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS