Formule 1

Lando Norris onthult sombere kant van F1-coureur zijn: "Ik krijg af en toe doodsbedreigingen"

Uitgegeven door Bart • 2 juli 2022 06:20 • Print artikel

Lando Norris heeft onthuld dat het leven als Formule 1-coureur niet altijd even makkelijk is. In een eerder stadium heeft de McLaren-coureur al over zijn mentale problemen gesproken, maar nu geeft hij een inkijkje in de nadelen van online gaming en het zijn van een bekend persoon. Ook zijn vriendin krijgt veel haatberichten via social media.

Lando Norris


Norris streamt veel van zijn online gaming activiteiten en daar kunnen fans met hem in contact komen. Dat heeft veel mooie momenten opgeleverd, maar online komt hij ook veel negatieve berichten tegen. "Ik krijg af en toe doodsbedreigingen", zegt Norris in gesprek met TalkSPORT. "Er wordt nauwelijks tegen opgetreden en die berichten zijn zwaar om mee om te gaan."

"Als ik de bedreigingen in 2019 had gezien toen ik net begon, had het meer effect kunnen hebben, maar nu snap ik waarom mensen erom lachen. Ze lachen niet om de doodsbedreiging, maar om gekke opmerkingen van anderen. Mensen doen veel om aandacht te krijgen. Ik wil gewoon racen, over de wereld reizen, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe ervaringen opdoen. Zij zitten alleen maar achter hun computer om te ruïneren, te ergeren en iemand te pesten."

Volgens Norris heeft ook zijn vriendin Luisinha Oliveira er veel last van. "De hoeveelheid haatberichten op social media richting Luisinha is schrikbarend. Het gaat vooral om Instagram en Twitter en het is zeker niet makkelijk voor haar. Ze komt uit een normaal leven en krijgt ineens heel veel volgers. Daarom moet ze voorzichtiger zijn met wat ze zegt en doet. Het is moeilijk voor haar dat het allemaal zo snel gaat. Als coureur wen je er rustig aan via de Formule 4, de Formule 3, de Formule 2 en dan pas de Formule 1. Luisinha keek nooit Formule 1, staat ineens in de spotlights en krijgt dan zo veel haatberichten. Ik wil haar daarvoor beschermen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS