Formule 1

Lando Norris moet P3 afstaan aan Sergio Perez: "Dat werd tijd ook"

Uitgegeven door Bart • 10 juni 2021 19:44 • Print artikel

Lando Norris is na de race in Bakoe zijn derde plaats in de WK-stand kwijtgeraakt aan racewinnaar Sergio Perez. De Mexicaan voelt zich steeds beter in de Red Bull en dus wist de McLaren-coureur dat dit moment een keer zou komen. Met een vijfde plaats in Bakoe kon de Brit goed leven.

Lando Norris


Na zijn derde plaats in Monaco stond Norris alleen achter Max Verstappen en Lewis Hamilton, maar nu moet hij dus ook Perez voor zich dulden. "Dat werd tijd ook", zo grapte Norris in een reactie aan Planet F1. "Het zou toch wel een keer gaan gebeuren. Red Bull is een stuk sneller, dus dit hadden we wel verwacht. Ik ben niet teleurgesteld dat ik geen derde meer sta. We kunnen terugkijken op een goed weekend."

Na de klapband voor Max Verstappen werd de rode vlag gezwaaid en was er na de herstart nog maar twee ronden te rijden. Dat doet enigszins denken aan de sprintraces waar de F1 later dit jaar mee gaat experimenteren. Er gebeurde van alles en Norris had er van genoten.

"Het voelde heel anders dan een normale start, omdat je veel meer grip hebt op zachte banden en met minder brandstof rijdt. Daardoor kun je beter aanvallen. Dit was wel leuker en we hebben nog twee plaatsen gewonnen, omdat Hamilton rechtdoor ging en we Tsunoda konden inhalen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS