Formule 1

Lando Norris kan weinig met excuses Valtteri Bottas: "Ik kon Max niet meer ontwijken"

Uitgegeven door Bart • 2 augustus 2021 07:00 • Print artikel

Bij de start ging Valtteri Bottas opzichtig in de fout, verremde zich en beŽindigde daarmee de race voor hemzelf, Sergio Perez en Lando Norris. Daarnaast liep de RB16B van Max Verstappen forse schade op, waardoor hij niet verder kwam dan P9. De Fin van Mercedes bood zijn excuses aan, maar daar kopen de slachtoffers helemaal niks voor.

Lando Norris


"Ik had misschien wel mijn beste start ooit en lag snel op de derde plaats", aldus Norris in een reactie op de officiŽle site van de Formule 1. "Je ziet wat een klein tikje in de remzone voor effect kan hebben. Puur omdat je op de uiterste limiet remt en er op dat moment zo weinig grip is. Direct was alles voorbij."

"Iedereen heeft kunnen zien dat Bottas zichzelf verremde", vervolgt Norris. "Hij raakte me en ik kon Max daarna niet meer ontwijken. Ik werd passagier. Het is klote, omdat ik er niets aan kon doen. Mijn start was erg goed en ik deed wat ik moest doen. Door de fout van een ander lag ik er snel uit. Bottas heeft zijn excuses aangeboden, maar daar kan ik weinig mee. In de eerste ronde is er geen ruimte om stomme fouten te maken, maar dat is nu wel gebeurd. Dat verknalde mijn race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS