Formule 1

Lando Norris doet boekje open over mentale crisis: "Ben ik goed genoeg voor de Formule 1?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 januari 2023 08:03 • Print artikel

Lando Norris sprak al diverse keren over zijn mentale gezondheid. De McLaren-coureur gaf aan dat hij het lastig had en dat terwijl hij in de ogen van velen een droombaan in de Formule 1 heeft. Samen met het F1-team uit Woking heeft de Brit de stichting ‘Mind’ opgericht om andere mensen te helpen openheid te geven over hun geestelijke gezondheid. Norris bracht het probleem al diverse keren onder de aandacht op TV.

#landonorris #f1


“Ik had het niet hoeven doen”, zegt de Britse F1-coureur tegenover GQ Magazine over zijn optredens op TV. “Het was een keuze, omdat ik er in 2019 en 2020 behoorlijk mee worstelde. Ik wist gewoon niet hoe ik er mee om moest gaan. Ik hield alles binnen en dat raakte het geloof in mijzelf en mijn zelfvertrouwen, wat het hoogste dieptepunt allertijden bereikte.”

Norris begon te twijfelen aan zijn vaardigheden en of hij goed genoeg was voor de koningsklasse van de motorsport. “Ik twijfelde aan mijzelf, ben ik goed genoeg voor de Formule 1? Kan ik hier van terugkomen?”, vertelt de Brit, waarna hij begon te werken met een mental coach. Norris zegt tegenwoordig dat hij ook beter kan omgaan met de haat en sociale media: “Je gaat nooit iedereen tevreden stellen. Er zijn mensen die je steunen en je hebt mensen die dat niet doen. Ik weet dat ik het beste geef wat ik kan. Een paar mensen zeggen dat ik hun leven gered heb, dat raakt je behoorlijk.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS