Formule 1

Lando Norris bevestigt gesprekken met Red Bull: "Elk coureur probeert om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2023 11:15

Lando Norris heeft toegegeven dat hij voor het seizoen 2022 gesprekken gevoerd te hebben met andere teams, voordat hij zijn contract bij McLaren verlengde. Volgens de Brit waren dit meer teams dan alleen Red Bull. De Britse coureur verlengde zijn contract tot en met 2025. Zo onthulde Red Bull-teambaas Christian Horner dat hij de coureur gesproken had over een mogelijk contract.

Lando Norris McLaren F1


“Als eerste, de gesprekken die ik met Red Bull heb gehad waren algemene gesprekken”, onthulde Norris tegen het Engelse Autosport. “Elke coureur probeert om met elk team te praten. Niet altijd, hoewel. Dat is waarom ik zo’n lang contract heb getekend, dus hoef ik mij hier voor een poosje geen zorgen over te maken. Maar wanneer je aan het einde van je contract komt, wil je altijd gesprekken voeren met zoveel mogelijk mensen. Zodat je de opties tegen elkaar kunt afwegen en je dan weet wat misschien het betere pad voor jou is. Dus het was niet alleen Red Bull. Het waren verscheidene gesprekken, met verschillende mensen. Wat kan er nu gebeuren? Wat kan er in de toekomst gebeuren? Iedereen heeft van dat soort gesprekken. Iedereen richting het einde van zijn contract doet dat. Het is een feit. Maar, ik tekende een lang contract, omdat ik niet aan zulke dingen wil denken.”

Toch verwacht Norris dat hij wederom dat soort gesprekken gaat voeren als zijn huidige contract in 2025 afloopt en het contract met McLaren vernieuwd moet worden. “Ik wist dat er voor mij niets was, wat aantrekkelijk genoeg was om naar toe te gaan en waar ik op het moment met mijn leeftijd in mijn carrière sta”, vervolgt de F1-coureur. “McLaren was verreweg de beste optie voor mij om heen te gaan. Ik ben er zeker van dat in een paar jaar tijd weer boven komt drijven wanneer ik aan het einde van mijn contract loop. Maar voor nu ben ik blij en denk ik niet aan dat soort dingen. Ik denk er alleen aan als de tijd komt.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS