Formule 1

Lando Norris best of the rest, maar zijn gevoel zegt...: "Een podium is niet genoeg"

Uitgegeven door Bart • 25 november 2022 11:01 • Print artikel

Lando Norris was in 2022 de enige coureur buiten Red Bull, Ferrari en Mercedes die de gang naar het podium mocht maken. In Imola reed de McLaren-coureur naar de derde positie. Voor de talentvolle Brit is één podium per seizoen niet genoeg. In 2021 stond Norris nog vier keer op het podium, waaronder bij de 1-2 van het team in Monza.

Lando Norris


Norris kreeg van RaceFans de vraag voorgelegd of het hem iets zegt dat hij de enige coureur op het podium was buiten de drie topteams. "Een beetje, een podium betekent altijd iets. Voor mij en voor het team, maar één podium is niet genoeg."

"Eén podium voelt een beetje alsof we die dag geluk hebben gehad", vervolgt Norris. "Je wilt het gevoel hebben dat je ieder podium zelf verdiend hebt. We verdienen het zeker om erbij te staan, maar we waren vaak niet snel genoeg. Eigenlijk zaten we dit jaar ver van het niveau waar we zouden moeten staan. Iedereen werkt er ontzettend hard voor."

Norris scoorde met 122 punten het driedubbele aantal punten van teamgenoot Daniel Ricciardo. "We weten dat we een erg zwaar seizoen hebben gehad, het ging met ups en downs. We hebben weekenden gehad waarin we snel waren, maar ook weekenden als in Brazilië. Dat was het zwaarste weekend van het seizoen. Komend jaar willen we een stap omhoog zetten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS