Formule 1

Lando Norris baalt stevig: "De schuld daarvan lag buiten ons team"

Uitgegeven door Bart • 23 november 2021 08:01 • Print artikel

Lando Norris en Daniel Ricciardo hebben het de laatste weken niet meer. Na een overwinning in Italië en een bijna-zege in Sochi leek McLaren hard op weg naar de derde plaats bij de constructeurs, maar na slechts vier punten in Mexico, Brazilië en Qatar lijkt die strijd met Ferrari verloren. Norris koerste in Qatar af op een goede klassering, maar de Brit viel terug naar P9 vanwege een lekke band.

Lando Norris


"Dit is een teleurstellend resultaat", aldus Norris op de website van zijn team. "We hadden hier hele goede punten kunnen scoren. De auto was erg sterk, ik had veel vertrouwen en we hadden een goede snelheid ten opzichte van de auto's achter ons. Alleen Fernando Alonso was een tikkie sneller."

"Ik weet niet of we voor het podium hadden kunnen gaan, maar we hadden een goede snelheid voor P4 of P5. Dat zou een goed resultaat voor ons zijn geweest. We verloren meerdere posities en de schuld daarvan lag buiten ons team. Het is erg jammer, want we hebben dit weekend erg hard gewerkt. Hier konden we helaas niks aan doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS