Formule 1

Lando Norris: "Ik wil leren van Daniel Ricciardo in plaats van me zorgen te maken over..."

Uitgegeven door Pascal Wekema • 18 januari 2021 16:04 • Print artikel

De altijd vrolijke Lando Norris heeft gezegd dat hij zich geen 'zorgen' maakt over zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo, maar dat het voor hem een mooie kans is om zich aan de Australiër op te trekken.

Daniel Ricciardo

Ricciardo vervangt in het aanstaande seizoen de naar Ferrari vertrokken Carlos Sainz bij het team van McLaren en vormt een nieuwe uitdaging voor de 21 jarige Norris. Beide coureurs staan bekend om hun gevoel voor humor maar rijden beiden op hun eigen manier door het Formule 1 veld. Norris wil zeker niet onderdoen voor Ricciardo en legt de bal nu bij de Australische coureur.

Moeilijk om vergelijking te maken
"Het is voor mij lastig om coureurs te vergelijken omdat ik in mijn Formule 1 carrière nog maar één teamgenoot heb gehad, dus ik weet niet wat ik van iemand anders moet verwachten", zei hij in gesprek met 'The Race'. "Ik vind Carlos een hele goede rijder, net als Ferrari. Ik heb niet het gevoel dat ik niet competitief ben en Daniel gaat iets ongelooflijks doen."

"Ik heb Carlos veel dingen beter zien doen dan Daniel maar er zijn andere dingen die Daniel waarschijnlijk beter doet dan Carlos. Hij is een heel andere coureur maar zal niet ineens tienden sneller zijn dan Carlos. Misschien is hij beter in het sparen van banden of tijdens de kwalificatie of een betere feedback. Er zijn veel kleine dingen waarin hij iets beter kan zijn"

"Veel zal komen door zijn ervaring met verschillende teams en natuurlijk met het Red Bull team waar hij ook races heeft gewonnen. Ik kan niet wachten om van de gelegenheid gebruik te maken om van zo iemand te leren, in plaats van me zorgen te maken of iets dergelijks."Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS