Formule 1

Lando Norris: "Als we ooit kampioen willen worden, kunnen we niet tevreden zijn met ons seizoen"

Uitgegeven door Bart • 8 december 2022 07:01 • Print artikel

Lando Norris legt de lat voor McLaren hoog en omschrijft het seizoen 2022 als een teleurstelling. Bij de constructeurs eindigde het Britse team op de vijfde plaats op 14 punten van Alpine. Norris stond dit jaar een keer op het podium, maar het mag duidelijk zijn dat hij meer wil. De Britse coureur wil mee kunnen doen om de overwinning en stipt een belangrijk punt aan waar hij met de auto naartoe wil.

Lando Norris


"Als we ooit kampioen willen worden en races willen winnen, kunnen we niet tevreden zijn met dit seizoen", zegt Norris op de website van de Formule 1. "We kunnen wel tevreden over de progressie die we tijdens het seizoen hebben gemaakt. De monteurs, de pitstops en onze strategie waren gewoon goed. We hebben alleen een betere auto nodig."

Norris weet wel wat er anders moet en klinkt daarin vergelijkbaar met Max Verstappen. "Ik wil meer grip aan de voorkant. Voor mij draait het allemaal om de voorkant van de auto, ik heb geen achterbanden nodig. Als de voorkant goed is, kunnen we snel zijn. Op een set nieuwe banden zijn we snel, maar na vijf of zes ronden zijn de voorbanden eraan en verliezen we een seconde per ronde. We weten wat er anders moet, maar dit hebben we al eerder lange tijd gehad. Het is zaak om dat op te lossen voor volgend seizoen."

"Alles draait om vertrouwen en eerlijkheid", vervolgt Norris. "Ik hou niet van bullshit of van mensen die me vrolijk proberen te maken. Mensen moeten gewoon eerlijk zijn. Ik heb vertrouwen in McLaren en de jongens waar ik mee werk. De tijd zal het leren. Je weet het nooit helemaal 100 procent zeker of het gaat lukken, maar we gaan er alles aan doen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS