Formule 1

Lando Norris laaiend enthousiast na pole position in Spanje: “Zo ongeveer een perfecte ronde”

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 juni 2024 15:45

Enigszins onverwacht ging Lando Norris er in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje vandoor met de pole position. De jonge Brit reed in zijn laatste run een knappe ronde en was hiermee 0,020s sneller dan de favoriet Max Verstappen.

Lando Norris F1


Het was een bewogen dag voor het team van McLaren in Spanje. Voorafgaand aan de derde vrije training brak er een brand uit in hun keuken, maar alle zorgen werden snel vergeten na de knappe prestatie van Norris in de kwalificatie. De sessie was tot de laatste seconde spannend, met meerdere kandidaten voor de koppositie. Norris moest alles uit de kast halen om de regerend wereldkampioen Verstappen voor te blijven, maar toch kreeg de Brit het uiteindelijk voor elkaar.

Na afloop spat de trots van Norris’ gezicht af en sprak hij met Marc Gene: "Dit was zo ongeveer het perfecte rondje”, begon hij opgetogen tegen de voormalig Ferrari-testcoureur. “Je voelt gewoon dat het goed zit en je begint steeds blijer te worden. Uiteindelijk ging alles goed, het was nek-aan-nek en ik ben echt heel blij! Ik denk dat dit mijn beste pole position is tot nu toe. Het was een close weekend en we moesten echt dat perfecte rondje neerzetten, en dat hebben we gedaan!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS