Formule 1

Lando Norris gefrustreerd na afloop van Britse GP: "We hebben het gewoon weggegooid"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 20:01

Lando Norris was na afloop van de megaspannende Grand Prix van Groot-Brittannië niet erg blij. Hij stormde naar de leiding nadat hij Max Verstappen en het Mercedes-duo George Russell en Lewis Hamilton was voorbijgestoken tijdens de beginfase van de F1-race op Silverstone, maar de tweede pitstop verwoestte zijn kansen op de overwinning. De jonge Brit bleef een ronde langer buiten dan zijn rivalen, voordat hij overstapte op zachte banden. Heel ongelukkig reed hij zijn pitbox voorbij, wat voor hem resulteerde in een langzame pitstop. Bovendien kon Lewis Hamilton hem daarna aanvallen.

Lando Norris F1 McLaren

De verkeerde beslissing
"We hebben hem bij de laatste stop weggegooid", verklaarde Norris aan Crash.net. "Dus één ronde, maar ik denk ook niet dat het een ronde was. Ik denk dat zelfs als ik de perfecte ronde had gemaakt, onze beslissing om door te gaan met de zachte banden, de verkeerde was. Ik denk dat Lewis hoe dan ook nog steeds zou hebben gewonnen. Erg teleurstellend dus om hier te verliezen.”

"Niet snel genoeg"
McLaren-teambaas Andrea Stella gaf toe dat zijn partij “te veel beïnvloed” was door de beslissing van Hamilton om naar softs te gaan in een poging de Mercedes-coureur te verschalken. McLaren had de afgelopen races een van de snelste auto's, maar Lando Norris was ervan overtuigd dat het team vandaag niet het tempo had om te winnen in droge omstandigheden. “Het was duidelijk dat we vandaag ook niet snel genoeg waren”, voegde Norris eraan toe.

"We hebben dus werk te doen"
“Ik denk dat toen het helemaal droog was, de Mercedes een stuk sneller was. In de gladdere omstandigheden leken we misschien beter te zijn. We hebben dus werk te doen. We hadden nog steeds een weekend waarin we duidelijk de snelste waren. We moeten als team blijven werken. Ik moet aan mijn eigen dingen blijven werken. En probeer het gewoon samen te voegen, want er zijn nog zoveel positieve punten. Frustrerend als we dit seizoen een paar keer iets hebben weggegooid dat van ons had moeten zijn.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS