Formule 1

Lando Norris en Lewis Hamilton reageren nadat Max Verstappen is uitgejouwd door publiek bij GP Spanje

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juni 2024 18:27

Lando Norris en Lewis Hamilton hebben gereageerd nadat Max Verstappen werd uitgejouwd na zijn overwinning in de Grand Prix van Spanje. De Mercedes-coureur zei dat 'je de regerend F1-wereldkampioen geen ongelijk kunt geven'.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Drievoudig wereldkampioen Verstappen behaalde in Barcelona op knappe wijze zijn zevende overwinning van het seizoen. Hij versloeg polesitter Norris en breidde zijn voorsprong in de rijdersstand uit tot 69 punten.

Op de vraag of het publiek de prestaties van Verstappen niet waardeert, zei Norris: "Nee. Het is moeilijk te zeggen. Het is nooit leuk. Mensen zullen altijd boe roepen, wat er ook gebeurt. Dat heb je in elke sport. En Max wint elke race, dus mensen gaan dat niet leuk vinden en het maakt de sport zeker minder spannend, maar dat is gewoon omdat hij het goed doet."

Hamilton voegde eraan toe dat Verstappen niets te verwijten valt, omdat hij de afgelopen jaren 'fantastisch werk' heeft geleverd en 'elk raceweekend' heeft gewonnen. "Ik zit niet echt op sociale media en lees het nieuws niet veel. Ik ben er niet mee bezig, maar tijdens de raceweekenden heeft hij altijd een enorm publiek, dus hij krijgt altijd geweldige steun. En hij doet het fantastisch. Elk weekend levert hij weer topprestaties. Hij heeft een geweldig team en natuurlijk een geweldige auto, maar je kunt hem niets verwijten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS