Formule 1

Lando Norris doet belangrijke bekentenis aan Lewis Hamilton na gemiste winstkans McLaren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2024 03:50

Lando Norris zei dat hij het zichzelf kwalijk nam dat hij verkeerde beslissingen nam tijdens de race op Silverstone en uiteindelijk de overwinning afstond aan Lewis Hamilton, die het 'beter deed'. "Ik neem niet de juiste beslissingen", zei hij. "Dat neem ik mezelf vandaag kwalijk. Ik haat het."

Lando Norris McLaren F1

"Ik haat het om in deze positie te eindigen en excuses te hebben voor het niet goed genoeg doen van mijn werk, maar ik ben nog steeds blij. Ik ga er nog steeds van genieten. We hebben nog steeds zoveel dingen goed gedaan, er waren zoveel positieve dingen. Op Silverstone, de plek waar ik het liefst zou willen dat alles perfect verliep, lukte dat niet, maar ik ga volgend jaar sterker terugkomen en het opnieuw proberen."

Norris verloor verder terrein in zijn titelrace met Verstappen, maar prees Hamilton, die voor het eerst sinds 2021 zegevierde. "Allereerst gefeliciteerd Lewis", zei Norris richting zijn landgenoot. "Die cruciale beslissing aan het einde deed hij gewoon beter, dus petje af voor hem en Mercedes. Zij verdienen het."

"Het was zwaar. Het was leuk. Het was leuk om tegen deze jongens te vechten. Deze lastige omstandigheden betekent altijd rijden op het scherp van de snede. Je riskeert zoveel, maar vandaag lieten we het een paar keer te veel afweten. Als team hebben we niet helemaal het werk gedaan dat we hadden moeten doen of het niet goed genoeg gedaan, maar toch is het heerlijk om hier op het podium te staan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS