Formule 1

Lando Norris dankt Carlos Sainz voor P2: "De DRS was erg aardig van hem"

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 september 2023 16:45

Lando Norris kan positief terugkijken op het Grand Prix-weekend in Singapore. De Britse McLaren-coureur eindigde de race als tweede. Hij moest zijn meerdere erkennen in racewinnaar Carlos Sainz, maar hield George Russell van zich af. Russell crashte in de laatste ronde, Lewis Hamilton mocht mee naar het podium.

Lando Norris Singapore

"Het was erg aardig van Carlos toen hij me hielp om DRS te krijgen", begint Norris na de race bij David Coulthard. "Het hielp mijn race en ook de zijne. We wisten dat het moeilijk zou worden zodra Mercedes naar binnen zou gaan voor nieuwe banden, maar we hebben ze van ons afgehouden en we staan ​​op het podium, super blij."

In de laatste ronde van de race zag George Russell zijn race eindigen in de muur. Norris kende in de laatste ronde ook een momentje: "Ik raakte de muur in dezelfde ronde, op dezelfde plaats. Misschien heeft Russell me na proberen te doen, maar dan nog iets heftiger. Ik voel met hem mee, hij was de snelste vandaag, maar het heeft me een beetje geholpen en ik kon chillen tijdens de laatste paar bochten. We hebben elkaar de hele weg geduwd. Het was stressvol, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS