Formule 1

Lando Norris: Max Verstappen nam 'makkelijke' uitweg in Oostenrijk te midden van 'behoorlijk domme' regel

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juli 2024 08:01

Lando Norris heeft beweerd dat Max Verstappen 'een hele makkelijke weg' nam uit hun strijd tijdens de Grand Prix van Oostenrijk door van de baan te gaan in de strijd om de leiding voorafgaand aan hun botsing op de Red Bull Ring. De McLaren-coureur riep op tot een oplossing voor de 'behoorlijk domme' regel die hem een straf van vijf seconden opleverde vlak voordat hij op dramatische wijze in botsing kwam met zijn rivaal van Red Bull.

nullMax Verstappen Red Bull Racing F1


In een gesprek met de media voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone dit weekend, beweerde Norris dat Verstappen 'niet probeerde' om op de baan te blijven.

Op de vraag of Verstappen onderzocht had moeten worden voor het van de baan rijden van Norris om de Brit voor te blijven, zei hij: "Max had de bocht kunnen halen. Hij probeerde het niet. In dit deel van het gevecht kneep ik hem niet. We reden niet zij aan zij rijden en ik probeerde hem niet er af te duwen. Hij nam een makkelijke uitweg."

"Het is een ingewikkelde kwestie. Het is niet zo simpel als zeggen 'dit gebeurde, dat gebeurde’; de uitkomst zou anders moeten zijn. Dat was waarschijnlijk het stukje dat ik bijna niet begreep; het gat dat hij uit de bocht had was groter dan wat hij nog in de bocht rijdend had."

"In de zin van dat Max van de baan ging en een voordeel kreeg, was hij eigenlijk degene die het in dat geval deed - vooral omdat ik hem niet eens van de baan duwde. Er moet gewoon wat duidelijkheid komen over wat wel en niet mag. De regels moeten vanaf nu consistentie worden toegepast, want als het duidelijk is wat we kunnen doen, dan is iedereen blij. Het kan niet van weekend tot weekend veranderen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS