Formule 1

Lance Stroll niet bang voor Sebastian Vettel: "Ik verwacht niks speciaals van hem"

Uitgegeven door Bart • 22 januari 2021 18:08 • Print artikel

Op het moment dat Sebastian Vettel halverwege 2020 op de rijdersmarkt kwam, was dat interessant nieuws voor Racing Point. Recent is het team verder gegaan als fabrieksteam van Aston Martin en zijn er financieel meer middelen. De komst van de ervaren Duitser stelde het team wel voor een probleem. Zowel Lance Stroll als Sergio Perez lag al vast voor 2021 en omdat de Canadees de zoon van de eigenaar is, wist de Mexicaan genoeg. Toch vindt Stroll niet dat hij zijn plek onterecht behouden heeft.

Lance Stroll


"Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik iemands plaats heb afgepakt", aldus Stroll in een interview met het Franse AutoHebdo. "Er is maar één manier om met kritiek om te gaan en dat is door goed te presteren op de baan. Kritiek heeft me nooit negatief beïnvloed en zo zal ik altijd blijven werken."

Stroll wist Perez in de kwalificatie regelmatig te kloppen, maar in de races was de huidige Red Bull-coureur sterker. De komst van Vettel schrikt de Canadees in ieder geval niet af. "Hij heeft de ervaring en weet wat er binnen een team nodig is om succesvol te zijn, maar persoonlijk verwacht ik niks speciaals van hem."

Nu het team als Aston Martin door het leven gaat, ziet Stroll meer kansen. "Als Aston Martin zijnde hebben we meer middelen, maar het DNA van het team zal niet veranderen. We zijn niet ineens een topteam. Stap één is het verzamelen van alles dat je nodig hebt en stap twee is daar iets mee doen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS